Het is hartje zomer en middenin de vakantieperiode. Pieker jij je suf hoe jij jouw collega’s die deze weken niet op vakantie zijn betrokken en gemotiveerd houdt? Met onderstaande inhakers helpen we je vast op weg.

Na een maand vol grote sportevenementen, zoals de Tour de France en Wimbledon zal het in augustus voor veel mensen even afkicken zijn. Maar gelukkig zijn er meer dingen in het leven dan sportevenementen. De bijzondere dagen in augustus zullen jouw interne communicatiekanalen weer goed vullen!

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit. Inhakers zijn er in alle soorten en maten, maar de meest voorkomende vorm zie je op sociale media; een post die inspeelt op een nieuwsbericht, sportwedstrijd of andere actuele gebeurtenis. Inhakers spelen daarnaast in op een emotie (veelal humor) en de belevingswereld van de doelgroep.

Inhakers interne communicatie augustus Pride Amsterdam

30 juli t/m 7 augustus: Pride Amsterdam

We kennen natuurlijk allemaal de jaarlijkse botenparade in het centrum van Amsterdam waarmee de Pride gevierd wordt. Dat is ook niet zo gek, want Pride bestaat al 26 jaar! Ook jouw organisatie kan inhaken op dit evenement.

Pride Amsterdam is namelijk een mooi moment om stil te staan bij tolerantie en pesten op het werk. Laat op jullie interne communicatiekanalen zien hoe kleurrijk jullie organisatie is en hoe leuk en interessant dat de organisatie maakt. Laat zien dat iedereen getolereerd wordt, maar pestgedrag niet.

Inhakers interne communicatie augustus: dag van de watermeloen

3 augustus: Dag van de Watermeloen

Wil je de maand fris en fruitig beginnen? Dan is het een goed idee om in te haken op de Dag van de Watermeloen op 3 augustus. Met 92% water is de watermeloen een goede dorstlesser op een warme dag. En bovendien is het met alle vitamines en weinige calorieën ook nog eens een heel gezond tussendoortje. Een welkome afwisseling voor al die barbecues dus.

Om deze dag extra kracht bij te zetten, kun je natuurlijk een aantal watermeloenen laten bezorgen, in stukken snijden en uitdelen. Ook kun je vragen of de catering het opneemt in het menu van de dag. Je kunt natuurlijk ook zelf recepten delen met watermeloen op je interne communicatiekanalen. Zoals de watermeloensalade met feta en munt, lekker!

5 augustus: Dag van het bier

De internationale dag van het bier komt oorspronkelijk uit Amerika. Geheel ‘toevallig’ op dezelfde datum als de start van het internationale berliner bierfestival. Dat is een jaarlijks festival waar meer dan 300 brouwerijen van over de hele wereld hun bier presenteren en er een feestje van maken.

Terug naar de dag van het bier, eigenlijk is deze dag perfect omdat het dit jaar ook nog eens op de vrijdag valt… hoor ik jou ook ‘vrimibo’ mompelen? – dat dachten wij ook!

Kondig deze speciale vrimibo daarom van te voren aan op je narrowcasting en employee app.  En haal wat speciaal biertjes in huis van brouwerijen uit de regio.

P.s. niet iedereen drinkt bier of alcohol, dus hou daar wel rekening mee.

8 augustus: Kat dag

Dit is jouw excuus om eindelijk jouw favoriete kat filmpjes en foto’s onbeschaamd te delen met je collega’s. Want als er iets is waardoor we ons op het internet allemaal laten verleiden, dan zijn het wel lieve, leuke en grappige katfilmpjes.

Juist omdat iedereen het wel kan waarderen, kan je er zelfs een competitie van maken. Iedereen mag zijn favoriete kat filmpje insturen en laat de organisatie stemmen welk filmpje het leukst is!

Bijzondere dagen augustus: linkshandigendag

13 augustus: Linkshandigendag

Op 13 augustus is het Linkshandigendag. Deze dag bestaat al sinds 1976 om aandacht te vragen voor alle ongemakken waar linkshandigen tegenaan kunnen lopen. Ondanks het lange bestaan begint deze dag sinds een aantal jaren bekender te worden in Nederland en België. Waar het linkshandig zijn een aantal nadelen kan hebben, kan het ook zeker positief zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat linkshandigen dat linkshandigen over het algemeen slim en creatief zijn en een grotere kans hebben om een genie te worden. Spreek dus in je interne communicatie je waardering uit naar je linkshandige medewerkers en plaats de hele dag door leuke feitjes over linkshandigen.

16 augustus: Tell a joke day

Deze dag bestaat eigenlijk helemaal niet in Nederland, dus we hebben hem gestolen van de verenigde staten. Vaak wil je graag een mop vertellen, maar je denkt dat dat niet kan in een professionele setting.

Speciaal voor jou hebben we deze dag. Knal jouw grap op de narrowcasting beeldschermen in de kantine en op de employee app. Zodat al jouw collega’s kunnen lachen en zelf moppen met elkaar gaan delen.

17 augustus: Sint Juttemis

Als je dacht dat deze dag nooit zou komen, dan zat je ernaast. Op 17 augustus is het Sint Juttemis. Hoog tijd om vandaag op je interne communicatie kanalen uit te leggen hoe dat zit.

17 augustus is de naamdag van de heilige Judith. Vroeg werd deze naam ook wel eens verbasterd tot Juut of Jutte. Door de tijd heen is het echter volkomen onduidelijk geworden welke Judith dit betreft. De naamdag is in stand gehouden, maar Sint Juttemis is veranderd in een spreekwoord dat ‘nooit’ betekend.

Verwarrend is het zeker, maar ik weet ook zeker dat jij dit nutteloze feitje graag met je collega’s wilt delen.

19 augustus: Hawaiian shirt day

Nog één dag die we hebben gestolen van onze Amerikaanse vrienden. Eigenlijk is deze dag om te vieren dat Hawaii de 50e staat is geworden van de verenigde staten. Maar daar hebben wij helemaal niets aan..

Dus los van de historie, is het een ontzettend fleurige shirt die de sfeer positief beïnvloed. Verander je vrimibo in een tropisch feestje met limbo dansen, fruitige cocktails en hawaii shirts!

Interne communicatiekanalen Corporate socials

Corporate socials

In deze maand waarin het toch nog steeds een beetje komkommertijd is, is het misschien ook een idee om structureel wat content aan je interne communicatiekanalen toe te voegen.

Neem jij bijvoorbeeld al de berichten over die jouw marketingcollega’s delen of Facebook, Instagram of Twitter? En nee hoor dat hoef je echt niet met het handje te doen. In MediaMyne heb je de mogelijkheid om je eigen social feeds te tonen op jouw beeldschermen, maar ook die van anderen. Dus je kunt er ook voor kiezen om updates van strategische partners, vakmedia of experts te tonen.

Een slimme en efficiënte manier om in deze stille zomermaanden jouw interne communicatie kanalen goed gevuld te houden.

Welke bijzondere dagen in augustus gebruik jij voor jouw interne communicatie?

Interne Communicatiekalender 2022